Kuntavaalit 2017

Olen 37-vuotias Lahden Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, pienyrittäjä sekä vilkkaiden 8-vuotiaiden kaksospoikien isä. Iskulauseeni on: "Kaikki on mahdollista!" Mahdottomaltakin tuntuvia muutoksia pystyy puskemaan läpi politiikassa, kunhan on riittävän kärsivällinen ja uuttera.

Joukkoliikenne on ollut muutoksessa lähivuosina Lahdessa. Hyviä asioita on saatu läpi, mutta lippujen hinnat ovat edelleen korkealla ja reitit hitaita. Etenkin matkakeskuksen vaihtojen sujuvuuteen tulee kiinnittää huomiota ja miettiä, onko järkevää kierrättää kaikki bussit torin ympäri. Yksityisautoilun vähentämiseksi on panostettava myös pyöräilyn lisäämiseen parantamalla pyöräväyliä ja ottamalla käyttöön kaupunkipyörät Helsingin tavoin.

Lahdella on mahtavat luontoalueet ja monella asukkaalla on 100 m etäisyydellä mahdollisuus piipahtaa lähimetsässä tai järven rannalla. Kun uusia alueita kaavoitetaan, tätä aarretta on varjeltava. Tavoitteena on luonnonsuojelualueiden lisääminen sekä järvien rantojen vaaliminen ja rehevöitymisen estäminen.

Olen lasteni kautta nähnyt läheltä Lahden päivähoidon ja koulumaailman. Lahden tekemä päätös rajoittaa perheiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia subjektiiviseen päivähoitoon oli täysin väärä. Tämä tulee muuttaa tulevalla valtuustokaudella. Koulujen ryhmäkokojen kasvattamisen tie on myös kuljettu loppuun ja koulunkäyntiavustajien määrästä tai erityisopetuksesta ei enää voida leikata.

 Julkisilla liikkuminen sujuvammaksi


Vihreää voimaa valtuustoon


Perheellisen arkea

 
  Tämä sivu on päivitetty: 17.3.2016